Opleiden in school

 

Basisschool de Mussenberg is één van de opleidingsscholen van Spolt. We zijn al opleidingsschool vanaf 2006, voor 'Opleiden in school' (OIS). Dit houdt in dat we nauw samenwerken met de Nieuwste Pabo in Sittard en we samen studenten opleiden. Onze leerkrachten zijn gespecialiseerd in het begeleiden van studenten en worden hierin bijgestaan door een gecertificeerd schoolopleider. 

Daarnaast begeleiden we ook regelmatig studenten van de lerarenopleiding Hogeschool 'De Kempel' Helmond. 

 

We begeleiden 1e, 2e, 3e en 4e jaars studenten van 'De Nieuwste Pabo' in Sittard. De studenten brengen 40% van hun opleiding op de basisschool door. De 4e jaars studenten ( LIOers),  werken al meer zelfstandig in de groep onder verantwoordelijkheid van de mentor (leerkracht) en de schoolopleider.  

 

Naast de Pabo studenten zijn er ook vaker studenten van de opleiding 'onderwijsassistent' van de Gilde Opleidingen en het Summa College, studenten van de Sport Hogeschool en studenten pedagogiek of onderwijskunde op onze school te vinden.

 

Alle studenten en stagiaires vallen onder de verantwoordelijkheid van de schoolopleider en de directeur. Deze zijn tevens eindbeoordelaar van de studenten.

 

Kijk hier voor meer informatie over de Nieuwste PABO (Sittard)

Kijk hier voor meer informatie over PABO de Kempel (Helmond)

 

Mocht je stage willen lopen op onze school, neem dan gerust contact op met onze schoolopleider Sandra Fermont: s.fermont@spolt.nl